Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy to dobry zestaw?

YaszczuR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio odebrałem mojego nowe kompa (sam go składałem). Na innym forum uświadomili mnie, że ta płyta główna nie była dobrym wyborem. Co o tym sądzicie?

CPU: Intel Core i5 2550k

GPU: Asus Radeon HD 7870

RAM: 8GB 1333MHz

Zasilacz: OCZ 500W

MOBO: Gigabyte GA-H61M-D2-B3 (rev. 1.0)

Co o tym sądzicie?

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Tak na prawdę to nie ja to składałem tylko mój tata xD Mam to samo zdanie. Za ile by poszła na Allegro jako używana? Czy w ogóle by poszła? I jeszcze jaką proponujecie mi kupić aby było OK. Zależy mi na ASRock. ;)

Opublikowano

~120zł dostaniesz za nią. Więcej nie ma co, bo za 170-180 jest nówka. Sprzedaż, dokładasz ~200zł i szukasz P67 Pro3 B3/Z77A-G43.

Opublikowano

Dobra dzięki. Mam jeszcze pytanie. Czy ta płyta byłaby w porządku? http://www.gral.pl/ASRock+B75M-DGS+LGA1155_660.html albo http://www.gral.pl/ASRock+B75M-GL+R2+0+LGA1155_162.html

Czyli 120zł na Allegro? Dzięki :D

Opublikowano

Nie rozumiem też, co to znaczy "nie nadaje się"? Tracę wydajność przez tą płytę czy co? Podkręcać tego nie zamierzam bo to ma więcej minusów niż plusów..

Opublikowano

Warto podkręcać bo z upływem czasu procesor w grach jest bardziej wykorzystywany , a jeśli podkręcisz to nie trzeba będzie go wymieniać

@edit

Sprzedaj swoją i dołóż do tej :

http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z77a-g43-intel-z77-lga-1155-2xpcx-vga-dzw-glan-sata3-usb3-raid-ddr3-crossfire-459603/

I na przyszłość : Jeśli się nie znasz , pytaj innych :)

@edit2

Chyba że chcesz się przesiąść na 1150 to sprzedaj procka i płytę za +/- 900zł i kup : i5-4440 + H81

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Dobra, dzięki. I mam pytanie. Za ile mniej więcej poszłaby ta moja płyta główna?

Opublikowano

Chodzi mi o OC bo w przyszłości nie będziesz musiał wymieniać procka i karty tylko go podkręcisz , temu płyta za 300zł bo ten zestaw razem z OC będzie dobry jeszcze co najmniej 2-3 lata(nie mówię o graniu w 1440p na ultra ) :P

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Tak, już rozumiem :D Dobra ale nie odpowiedziałeś mi na drugie pytanie. Za ile mógłbym sprzedać obecną płytę główną? Wiem, że @up już napisał ale ja chciałbym się upewnić ;)

Opublikowano

A ile na nią wydałeś ?

Opublikowano

Nówka to wydatek 170-190

To ile ja dałem to mało ważne

Opublikowano

To możesz opylić za +/- 120zł (bardziej minus :D )

Opublikowano

Czyli jak @up :D Licytacja na Allegro z ceną minimalną 115zł. Co ty na to? xD

Opublikowano

najpierw wystaw na portale typu . tablica.pl , a dopiero potem na all*egro :)

Opublikowano

Dzięki zaq rady! Na koniec mam jedno pytanie. Czym się właściwie różnią procesory Intel od AMD? Intel serwuje procesory 4 rdzeniowe które mają średnio 3.0+GHz a AMD ośmiordzeniowe które mają średnio 4.0+GHz o_O Czy to oznacza, że bardziej opłaca się kupić AMD?

Opublikowano

W przypadku AMD to nie rdzenie ( w FX) tylko moduły , a jeden 2 rdzenie AMD (to wydajność 0,5 rdzenia Intel (np. 4670k)

W wydajności nie liczy się taktowanie , ale bardzie cache i szyna

Opublikowano

OK dzięki za radę. Teraz już rozumiem tę różnicę xD Zawsze mnie to dręczyło. Dzięki jeszcze raz. Można zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...